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Rendimientos:
12 porcion(es)
Tiempo de Preparación:
5 mins
Tiempo de Cocción:
25 mins
Comida tipo:
Desayuno
Clasificación:
Average FatSecret member ranking Valoración promedia en la comunidad FatSecret
por el miembro: Biz319

Lemon Ricotta Pancakes

Delicate textured melt in your mouth pancakes.

Ingredientes

Instrucciones

  1. In a large bowl, whisk together the ricotta, milk, egg yolks, sugar, lemon zest and juice until smooth.
  2. Sift together the flour, baking powder, 1/8 teaspoon of the salt over the ricotta mixture and stir with a wooden spoon, just until combined.
  3. In another bowl, whisk the egg whites until frothy.
  4. Add the remaining 1/8 teaspoon of salt and continue beating until soft peaks form.
  5. Slowly add the egg whites into the ricotta mixture.
  6. Let batter sit 15 minutes to let the baking powder do its magic.
  7. Preheat a griddle over medium heat. Ladle 1/3 cup batter onto the griddle for each pancake. Flip and cook for 1 more minute.
  8. Serve with fresh fruit or blueberry sauce.
230 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
 

Revisiones 
Sooo good
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12 dic. 21 por el miembro: BonitaSantyClaus
Absolutely delicious! Fluffy, flavorful, pancakes. Used sugar free maple syrup first time, but I'm looking forward to serving it with other toppings.
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01 jun. 17 por el miembro: Gerdgal
Added 1 tsp lemon exctract, and used Egg Beaters insted of whole eggs. (less cholesterol) And topped with strawberry sauce made from Welches' spread, lemon juice, and water- heat on the stove untill boiling, and pour over pancakes!
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31 mar. 13 por el miembro: Mikaracat
I make this with soy milk instead of cows milk, quinoa flour instead of white flour, and I add about a 1/2 scoop of protein powder. Great recipe.
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24 abr. 12 por el miembro: nellycustis

     
 

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Resumen Nutricional:

Hay 113 calorías en una porción de Lemon Ricotta Pancakes.
Desglose de Calorías: 8% grasa, 66% carbh, 26% prot.

Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
por porción
% IR*
Energía
471 kj
6%
113 kcal
Grasa
1,03g
1%
Grasa Saturada
0,307g
2%
Grasa Monoinsaturada
0,341g
Grasa Poliinsaturada
0,182g
Carbohidratos
18,96g
7%
Azúcar
5,37g
6%
Fibra
0,4g
Proteína
7,54g
15%
Sal
0,52g
9%
Colesterol
37mg
Potasio
77mg
4%
* Ingesta de referencia de un adulto medio (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
de IDR*
(113 cal)
6% IDR
Desglose de Calorías:
 
Carbohidrato (66%)
 
Grasa (8%)
 
Proteína (26%)
*Basado en un IDR de 2000 calorías

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