Rendimientos: 12 porcion(es)
Tiempo de Preparación: 5 mins
Tiempo de Cocción: 25 mins
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
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por el miembro: Biz319 ![](https://m.ftscrt.com/static/member/_orange_shared_tiny.jpg)
Lemon Ricotta Pancakes
Delicate textured melt in your mouth pancakes.
Ingredientes
Instrucciones
- In a large bowl, whisk together the ricotta, milk, egg yolks, sugar, lemon zest and juice until smooth.
- Sift together the flour, baking powder, 1/8 teaspoon of the salt over the ricotta mixture and stir with a wooden spoon, just until combined.
- In another bowl, whisk the egg whites until frothy.
- Add the remaining 1/8 teaspoon of salt and continue beating until soft peaks form.
- Slowly add the egg whites into the ricotta mixture.
- Let batter sit 15 minutes to let the baking powder do its magic.
- Preheat a griddle over medium heat. Ladle 1/3 cup batter onto the griddle for each pancake. Flip and cook for 1 more minute.
- Serve with fresh fruit or blueberry sauce.
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![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Revisiones
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Absolutely delicious! Fluffy, flavorful, pancakes. Used sugar free maple syrup first time, but I'm looking forward to serving it with other toppings.
01 jun. 17 por el miembro: Gerdgal
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Added 1 tsp lemon exctract, and used Egg Beaters insted of whole eggs. (less cholesterol) And topped with strawberry sauce made from Welches' spread, lemon juice, and water- heat on the stove untill boiling, and pour over pancakes!
31 mar. 13 por el miembro: Mikaracat
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I make this with soy milk instead of cows milk, quinoa flour instead of white flour, and I add about a 1/2 scoop of protein powder. Great recipe.
24 abr. 12 por el miembro: nellycustis
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Resumen Nutricional:
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Hay 113 calorías en una porción de Lemon Ricotta Pancakes.
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![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Desglose de Calorías: 8% grasa, 66% carbh, 26% prot. |
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Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
Energía
471 kj
6%
113 kcal
Grasa
1,03g
1%
Grasa Saturada
0,307g
2%
Grasa Monoinsaturada
0,341g
Grasa Poliinsaturada
0,182g
Carbohidratos
18,96g
7%
Azúcar
5,37g
6%
Fibra
0,4g
Proteína
7,54g
15%
Sal
0,52g
9%
Colesterol
37mg
Potasio
77mg
4%
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (66%)
Grasa (8%)
Proteína (26%)
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*Basado en un IDR de 2000 calorías
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