Rendimientos: 10 porcion(es)
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
|
A hearty favorite with split peas, bone in ham, onion and carrots.
Ingredientes
Instrucciones
- Bring ham and bone to a boil. Reduce heat and simmer on low for a couple hours. When ready clean ham off the bone and into small pieces; set aside.
- Meanwhile; dice onion and slice carrots and set aside.
- Sort and clean the split peas. Put into pot and cover with 8 to 10 cups hot water.
- Add diced onion, carrots, ham and garlic powder.
- Dissolve two cubes of chicken bouillon and add to pot when cooking (optional).
- Bring to a boil, reduce heat and simmer gently until desired tenderness is reached, about 30-45 minutes. Leave lid tilted during cooking.
50 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
|
Revisiones
Very good, I did tweak a bit by using the ham stock instead of water and added celery. very good and tasty.
03 oct. 10 por el miembro: Fredixon
|
Soup isn't real thick but it's tasty.
Try adding a little celery to it. Adds flavor.
12 ago. 08 por el miembro: Liz Proctor
|
|
|
|
|
Revisar esta receta
Debes iniciar sesión para revisar esta receta. Has clic Aquí para iniciar sesión
|
|
|
Ver Más Recetas
|
Filtrar por Tipo de Comida
Sopas
Recetas más Recientes
Una comida completa, originaria de Rusia.
|
Sano, suave y sabroso.
|
Deliciosa, suave y dulce.
|
Merienda saludable, fácil y rica.
|
|
Enviar una Receta
Resumen Nutricional:
|
|
Hay 237 calorías en una porción de Split Pea Soup with Ham.
|
|
Desglose de Calorías: 12% grasa, 53% carbh, 35% prot. |
|
Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
Energía
992 kj
12%
237 kcal
Grasa
3,2g
5%
Grasa Saturada
0,978g
5%
Grasa Trans
0g
Grasa Monoinsaturada
1,287g
Grasa Poliinsaturada
0,555g
Carbohidratos
31,67g
12%
Azúcar
5,41g
6%
Fibra
12,5g
Proteína
21,1g
42%
Sal
0,72g
12%
Colesterol
27mg
Potasio
706mg
35%
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (53%)
Grasa (12%)
Proteína (35%)
|
|
*Basado en un IDR de 2000 calorías
|